Maistuvaa retkiruokaa nuotiolla

post thumb
Retkeily
by Kaisa/ on 05 Aug 2021

Maistuvaa retkiruokaa nuotiolla

Jokainen tietää, miten hyvää ruoka on, kun sen nauttii ulkona. Vielä paremmalle se maistuu nuotion äärellä. Perinteinen makkara maistuu mainiosti suurelle osalle ihmisistä, mutta välillä on kiva panostaa myös retkiruokaan. Hyvää retkiruokaa nuotiolla voi valmistaa melko vaivattomasti, kunhan jaksaa tehdä pienet ennakkovalmistelut. Kerromme joitakin herkullisia vinkkejä, joilla voi tehdä retkiruokailusta entistäkin hauskempaa ja ennen kaikkea maistuvampaa!

Helppoa retkiruokaa nuotiolla

Retkiruoan tekemisen ei pidä missään nimessä olla vaikeaa tai liian monimutkaista. Pienellä valmistelulla pääsee yleensä pitkälle ja joskus voi oikein hyvin käyttää myös valmiita ateriapakkauksia, joista ruoka valmistuu vaivattomasti ja nopeasti. Yksi retkeilijöiden suursuosikki ja nuotiolla valmistuva ruoka on ehdottomasti perunamunakas, johon tarvitaan vain lohkottuja perunoita, sipulia, kananmunia ja voita sekä pannu paistamiseen.

Toinen suursuosikki retkiruoka ovat nuotionyytit. Nuotionyytit kasataan folioon siten, että jokainen voi täyttää folion itselle mieluisilla asioilla, kuten juustolla, kanalla, kasviksilla, lihalla tai vaikkapa sienillä. Retkeily on erinomainen harrastus kaikille herkkusuille, sillä nuotiolla voi valmistaa myös makeita herkkuja. Esimerkiksi tikkupulla hillolla ja kermavaahdolla maistuu takuulla jokaiselle.

Hyvillä retkivarusteilla ruuan valmistus on sujuvaa

Retkeillessä kannattaa huolehtia siitä, että kaikki ruokailuun ja ruuan valmistamiseen tarvittavat välineet ovat kunnossa. Hyvä on hankkia vähintään pieni retkeilyyn sopiva kattila sekä pannu. Niillä pääsee yleensä jo pitkälle. Mikäli kahvi maistuu, niin kannattaa ostaa pieni kahvipannu, jossa kahvin valmistaminen nuotiolla onnistuu.